گرانول بازیافتی چیست؟ مزایا و معایب آن در مقایسه با گرانول نو
در دنیایی که هر روز بر ضرورت حفاظت از محیط زیست و کاهش زباله ها تأکید می شود، گرانول های بازیافتی نقش کلیدی در ایجاد آینده ای پایدار ایفا می کنند. این مقاله به معرفی گرانول بازیافتی، روش تولید آن و کاربرد های متنوع گرانول بازیافتی در صنایع مختلف و به ویژه صنعت پلاستیک می پردازد. با توجه به اهمیت روزافزون استفاده از مواد بازیافتی در تولید محصولات جدید، گرانول های بازیافتی به عنوان یک راهکار اکوفرندلی و اقتصادی، می توانند نقش مهمی در تحول صنعتی و حفاظت از منابع طبیعی ایفا کنند. در ادامه بیشتر توضیح می دهیم که گرانول بازیافتی چیست و همچنین با مقایسه مزایا و معایب گرانول بازیافتی و نو خواهیم گفت کدام بهتر است: گرانول بازیافتی یا نو!
همه چیز درباره گرانول بازیافتی
گرانول بازیافتی چیست؟
گرانول های بازیافتی، موادی هستند که از فرآوری و بازیافت ضایعات پلاستیکی و دیگر مواد تولید می شوند. این گرانول ها، که به صورت دانه های کوچک هستند، از طریق جمع آوری، تمیزکردن، خرد کردن و ذوب مجدد پلاستیک های دورریخته شده به دست می آیند. این فرآیند نه تنها به کاهش حجم زباله های پلاستیکی کمک می کند، بلکه منجر به تولید یک محصول با ارزش می شود که می تواند در تولید محصولات جدید به کار رود. استفاده از گرانول بازیافتی، که هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زیست محیطی مفید است، در صنایع مختلف به عنوان یک روش پایدار برای کاهش اثرات منفی بر محیط زیست و بهره برداری بهتر از منابع موجود مورد توجه قرار گرفته است.
گرانول بازیافتی چگونه تولید می شود؟
مراحل تولید گرانول بازیافتی به صورت زیر است:
- جمع آوری پلاستیک های قابل بازیافت
- تفکیک پلاستیک ها
- شستشوی پلاستیک های بازیافتی
- خرد کردن پلاستیک
- تولید گرانول با استفاده از دستگاه اکسترودر
توجه کنید که در این مراحل برخی مستربچ ها به مواد اولیه برای تولید گرانول اضافه می شود تا گرانول تولیدی از مواد بازیافتی بد رنگ و کدر نشود. گرانول بازیافتی کاربرد های زیادی دارد به ویژه برای تولید ظروف آشپزخانه، لوله پلاستیکی، قطعات خودرو و .. از گرانول بازیافتی استفاده می شود.
گرانول بازیافتی یا نو، کدام بهتر است؟
با توجه به این که متوجه شدیم گرانول بازیافتی چیست لازم است بدانیم گرانول بازیافتی بهتراست یا نو؟ در ادامه و با توجه به مزایا و معایب گرانول بازیافتی به این نتیجه می رسیم که گرانول بازیافتی مزایای زیادی دارد. البته توجه به این نکته ضروری است که برای تولید برخی محصولات اجازه استفاده از گرانول بازیافتی را نداریم و لازم است از گرانول نو استفاده کنیم. به طور مثال ظروفی که قرار است با مواد غذایی در ارتباط باشند و برخی تجهیزات پزشکی و وسایل بهداشتی باید با گرانول نو تولید شوند. برای نتیجه گیری بهتر در مورد اینکه گرانول بازیافتی بهتر است یا نو تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مزایا و معایب گرانول بازیافتی
گرانول بازیافتی مزایای زیادی دارد و در مقابل نمی توان از معایب گرانول بازیافتی چشم پوشی کرد و به همین دلیل در ادامه مزایا و معایب گرانول بازیافتی را ارائه می دهیم:
مزایای گرانول بازیافتی
مزایای استفاده از گرانول بازیافتی را داریم:
کاهش زباله های پلاستیکی
مهمترین مزیت گرانول های بازیافتی کاهش زباله های پلاستیکی می باشد. این زباله ها می توانند از طریق مصرف خانگی یا صنعتی تولید شوند. گرانول های پلاستیکی بازیافتی باعث کاهش زباله های پلاستیکی در محل های دفن زباله و به طور کلی اکوسیستم ها می شود. همانطور که می دانیم وجود پلاستیک در طبیعت مضر است و با استفاده مجدد از پلاستیک های دور ریخته شده می توانیم از آسیب رساندن این مواد به محیط زیست جلوگیری کنیم.
صرفه جویی در انرژی و منابع
همانطور که می دانیم ایجاد محصولات پلاستیکی از مواد نو نیازمند مقادیر قابل توجهی انرژی و منابع است. از این رو مسلما استفاده از گرانول های بازیافتی انرژی کمتر و منابع کمتری مصرف می کند، در نتیجه استفاده از گرانول بازیافتی مصرف انرژی زیاد مرتبط با تولید پلاستیک را کاهش می دهد.
انتشار کربن کمتر
یکی از مزایا استفاده از گرانول بازیافتی، انتشار کربن کمتر می باشد. همانطور که عنوان نمودیم تهیه مواد اولیه نو برای تولید گرانول نیازمند منابع می باشد و از این رو با مصرف منابع، حجم زیادی گاز کربن به محیط زیست وارد می شود. تولید گرانول بازیافتی به طور کلی منجر به انتشار کربن کمتری نسبت به تولید گرانول از مواد اولیه نو می شود.
ترویج اقتصاد دایره ای
اقتصاد خطی شامل مراحل تهیه مواد اولیه، تولید و دور ریزی است. اما اقتصاد دایره ای مواد اولیه، تولید و استفاده مجدد را شامل می شود و به این ترتییب استفاده از گرانول بازیافتی، کمک شایانی به اقتصاد خواهد کرد. بنابراین ترویچ اقتصاد دایره ای یکی دیگر از مزایای استفاده از گرانول بازیافتی می باشد.
حفظ منابع طبیعی
اگر قرار باشد از مواد اولیه نو برای تولید گرانول استفاده نماییم، جهت تولید این مواتد اولیه باید از سوخت های فسیلی و منابع زیر زمینی بهره ببریم. استفاده از گرانول بازیافتی تقاضا برای تولید پلاستیک جدید را کاهش می دهد که به نوبه خود به حفظ سوخت های فسیلی ارزشمند و سایر مواد خام کمک می کند.
کاهش هزینه
همانطور که می دانیم برای تولید هر محصول و به ویژه تولید پلاستیک لازم است هزینه زیادی متحمل شویم. اگر برای تولید گرانول از مواد اولیه اولیه بازیافتی استفاده نماییم این هزینه ها بسیار کاهش می یابد و به همین دلیل یکی از مزایای گرانول بازیافتی، کاهش هزینه ها می باشد.
معایب گرانول بازیافتی
محدودیت در استفاده یکی از اصلی ترین معایب گرانول بازیافتی می باشد. محدودیت در استفاده به چه معناست؟ در مطالب بالاتر به استفاده محدود از گرانول بازیافتی در برخی محصولات نظیر محصولات خوراکی و بهداشتی اشاره کردیم. برای تولید محصولاتی که ارتباط مستقیم با مواد خوراکی و بهداشتی دارند، فقط می توان از گرانول نو استفاده کرد و گرانول بازافتی به دلیل میزان کمی از آلودگی که دارد، در تولید اینگونه محصولات می تواند موجب بروز بیماری های پوستی و غیره شود.
کاربرد گرانول بازیافتی
گرانول بازیافتی در موارد زیادی کاربرد دارد که در ادامه برخی از آن ها را لیست می کنیم.
- کاربرد گرانول بازیافتی در بسته بندی: گرانول بازیافتی را می توان در تولید محصولاتی نظیر شیرینیگ(پلاستیک بسته بندی بطری ها)، بطری های پلاستیکی، انواع کیسه ها و .. استفاده نمود.
- تولید قطعات خودرو با گرانول بازیافتی: برای تولید تعداد کثیری از قطعات خودرو می توان از گرانول بازیافتی استفاده کرد. ساخت قطعات خودرو با گرانول بازیافتی یکی از بهترین شیوه های بهره بردن از گرانول بازیافتی می باشد.
- تجهیزات ساختمانی با گرانول بازیافتی: برای تولید برخی تجهیزات و لوازم جهت ساخت و ساز ساختمانی از گرانول بازیافتی استفاده می شود. لوله ها، وسایل عایق و برخی سقف های کاذب شاخص ترین لوازم ساختمانی هستند که با گرانول بازیافتی تولید می شوند.
- تولید منسوجات به کمک گرانول بازیافتی: در برخی کفش ها و لباس ها می توان از گرانول بازیافتی استفاده نمود. همانطور که می دانیم بخشی از مواد اولیه برخی کفش ها و لباس ها، پلاستیک هستند و به همین منظور می توانیم از گرانول بازیافتی در تولید کفش و لباس ها بهره ببریم.
- ساخت مبلمان با گرانول های بازیافتی: برای تولید برخی مبلمان ها و همچنین بعضی از اجزای آن ها از پلاستیک بهره می بریم. از گرانول بازیافتی می توان برای تولید مبلمان و اجزای آن استفاده کرد و نیازی به گرانول نو نمی باشد.
گرانول بازیافتی از کجا بخریم
برای خرید گرانول بازیافتی لازم است بهترین تولید کننده را برگزینید تا گرانول بازیافتی شما کیفیت مرغوبی داشته و همچنین موارد بهداشتی برای تولید آن به طور کامل رعایت شده باشد. فرتاک پلیمر یکی از معتبر ترین تولید کننده ها در این زمینه می باشد و علاوه بر گرانول بازیافتی، مستربچ، پرک، کامپاند و انواع دیگر گرانول را دارد. برای خرید گرانول بازیافتی یا انواع دیگر محصولات پلیمری مانند خرید پرک، خرید کامپاند و خرید مستربچ با مشاوران فرتاک پلیمر با شماره 09397741352 در تماس باشید. ویژگی هایی که فرتاک پلیمر را از تولید کننده های گرانول دیگر متمایز کرده است عبارتند از:
دارای کارشناسان ماهر در زمینه مشاوره برای خرید محصولات پلیمری |
امکان خرید مقداری از محصول برای نمونه و تست کیفیت |
ارسال محصول به مقصد مورد نظر |
پشتیبانی پس از خرید محصول |
همچنین بخوانید: گرانول برای چی استفاده میشه