گرانول برای چی استفاده میشه ؟ کاربرد گرانول در صنعت پلاستیک
امروزه میزان مصرف وسایل پلاستیکی رو به افزایش است و یکی از مهمترین مواد اولیه برای تولید پلاستیک گرانول می باشد. علاوه بر تولید وسایل پلاستیکی، برای تولید لاستیک، آسفالت جاده، انواع لوله، انواع سیم و برخی قطعات ماشین از گرانول استفاده می شود. گرانول شکلی دانه دانه از پلیمر است که در انواع مختلفی موجود است. با این مقاله از سایت فرتاک پلیمر همراه باشید تا علاوه بر شناخت گرانول و کاربرد های آن، روش خرید گرانول از بهترین تولید کننده را دریابید.
کاربردهای گرانول
موارد استفاده از گرانول
لازم است ابتدا بگوییم که در تولید پلاستیک از پلیمر خالص استفاده می شود. پلیمرها در شکل های مختلفی قابل تهیه هستند که یکی از پرکاربردترین شکل های پلیمر گرانول می باشد. گرانول دانه دانه بوده و جایگزین پلیمر پودری است. گرانول ها را به عنوان مهمترن ماده اولیه برای تولید انواع پلاستیک استفاده می کنند. بسته به نوع محصول تولیدی با گرانول، می توان از گرانول تولید شده با مواد اولیه نو یا مواد اولیه بازیافتی استفاده کرد. برای انتخاب مناسب تر گرانول لازم است مشاوره های لازم را کسب کنید. برای تولید پلاستیک، گرانول را به همراه مواد اولیه دیگر و گاها همراه با مقدار لازم از مستربچ ها در دستگاه های مخصوص ریخته و سپس شکل گیری پلاستیک به کمک قالب گیری انجام می شود. علاوه بر صنعت پلاستیک، برخی صنایع دیگر نظیر تجهیزات ساختمانی، تجهیزات پزشکی و صنعت خودروسازی نیز از گرانول برای تولید برخی محصولات خود استفاده می کنند.
گرانول ها در صنعت پلاستیک نقش محوری دارند و کاربرد های متنوعی را شامل می شوند:
در مجموع، گرانولها به عنوان یک ماده اولیه کلیدی در صنعت پلاستیک، نقش بسیار مهمی در تولید، بازیافت، و بهبود کیفیت و کارایی محصولات پلاستیکی دارند. در اینجا چند نمونه از محصولات رایجی که با استفاده از گرانول پلاستیک تولید می شوند را ذکر میکنم:
- بطری های پلاستیکی: برای نوشابه ها، آب، مواد شوینده و محصولات بهداشتی.
- کیسه های پلاستیکی: کیسه های خرید، کیسه های زباله و سایر انواع کیسه های بسته بندی.
- اسباب بازی ها: انواع مختلف اسباب بازی های پلاستیکی برای کودکان.
- ظروف پلاستیکی: ظروف غذایی، لیوان ها، بشقاب ها و سایر ظروف مصرفی.
- قطعات خودرو: بخش هایی از داشبورد، دسته های درب، جلو پنجره ها و سایر قطعات پلاستیکی خودرو.
- لوله های پلاستیکی و اتصالات: استفاده در سیستم های لوله کشی، آبیاری و صنعتی.
- محفظه های الکترونیکی: پوسته ها و قاب های دستگاه های الکترونیکی مانند کامپیوترها، تلفنهای همراه و تلویزیونها.
- تجهیزات پزشکی: سرنگها، ویالها، قطرهچکانها و سایر تجهیزات یکبار مصرف پزشکی.
- مبلمان پلاستیکی: صندلیها، میزها و سایر انواع مبلمان ساخته شده از پلاستیک.
- طناب پلاستیکی
این تنها چند مثال از استفادههای گسترده گرانولهای پلاستیک در تولید محصولات مختلف است. گرانولهای پلاستیک به دلیل انعطافپذیری، وزن سبک، و مقاومت در برابر خوردگی، در بسیاری از صنایع و محصولات کاربرد دارند.
گرانول چیست؟
در بخش قبلی گفتیم که از گرانول برای ساخت چی چیزی استفاده میشود اما ببینیم گرانول چیست و انواع گرانول کدامند؟
در صنعت پلاستیک پلیمر ماده اصلی شناخته می شود. پلیمر به شکل های مختلف عرضه می گردد و یکی از کاربردی ترین شکل های پلیمر، گرانول است که به صورت عدسی شکل و دانه دانه می باشد. نامگذاری گرانول ها معمولا براساس ماده اولیه تولید گرانول انجام می شود. گرانول را می توان از مواد اولیه نو و یا از بازیافت وسایل پلاستیکی به دست آورد که همین موضوع موجب محافظت بیشتر از محیط زیست می شود. گرانول محبوب تر از پودر پلیمر است. گرانول ها در انواع مختلف با خواص متفاوتی مانند استحکام، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر حرارت و مواد شیمیایی تولید می شوند که این امر آن ها را مناسب برای استفاده در طیف گسترده ای از محصولات می کند. از انواع گرانول می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- گرانول پلی پروپیلن: یکی از انواع پر مصرف گرانول ها، گرانول پلی پروپیلن است. ان نوع گرانول مقاومت بالایی داشته و به علاوه نقطه ذوب پایینی دارد. این نوع گرانول به گرانول pp یا همان پ پ معروف است. خود گرانول پروپیلن چند نوع دارد. از گرانول پلی پروپیلن در نساجی، ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، برخی قطعات خودرو و… استفاده می شود.
- گرانول پلی اتیلن: گرانول پلی اتیلن شناخته شده ترین گرانول و پرمصرف ترین نوع آن است. گرانول پلی اتیلن یا همان pe در صنعت پلاستیک پرکاربرد بوده و برای تولید انواع پلاستیک، قطعات خودرو، کیسه و بسیاری دیگر از پلاستیک ها کاربرد دارد.
- گرانول پلی کربنات: از آنجایی که پلی کربنات ها گرانول های شفاف تری هستند و مقاومت بالایی دارند، در تولید محصولات زیادی از جمله در صنعت ساختمان سازی، پارتیشن بندی، پنجره های سقفی و انواع جایگزین های شیشه استفاده می شوند. گرانول پلی کربنات به نام گرانول pc شناخته شده است.
- گرانول پلی استایرن: گرانول پلی استایرن یکی دیگر از انواع گرانول ها می باشد. گرانول پلی استایرن نیز شفاف بوده و به دو صورت جامد و فوم سخت عرضه می گردد. این نوع گرانول در برخی محصولات پلاستیکی، اسباب بازی و برخی دیگر پرکاربرد است.
مزایا و معایب استفاده از گرانول در صنعت پلاستیک
استفاده از گرانول در صنعت پلاستیک، مزایا و معایبی دارد که در اینجا عنوان خواهیم کرد. مزایای استفاده از گرانول بازیافتی و نو:
- حمل آسان تر گرانول ها
- استفاده راحت تر
- جلوگیری از آلودگی محیط کارگاه
- عدم آسیب به ریه ها به دلیل پخش شدن پودر پلیمر
- کمک به پایزگی محیط زیست
- صرفه جویی در مصرف نفت و گاز
- کاهش هزینه ها
- کمک به کاهش مصرف انرژی
- قابلیت بازیافت محصول تولید شده با گرانول
- مقاومت بالا
- سازگاری با ورودی دستگاه های تولید محصولات پلاستیکی
معایب: در صورتی که برای تولید گرانول از مواد اولیه بازیافتی استفاده شود، نمی توان از این گرانول برای تولید محصولات مربوط به مواد غذایی و مواد بهداشتی که با سلامت انسان در ارتباط هستند، استفاده کرد. این مورد از معایب گرانول های بازیافتی می باشد.
گرانول چگونه تولید می شود
برای تولید گرانول از دستگاه اکسترودر استفاده می شود. مراحل تولید گرانول به این صورت است که ابتدا پلیمر نو یا بازیافتی را در دستگاه اکسترودر می ریزنند تا ذوب شود. در قسمت خروجی دستگاه کاتر یا قالب هایی وجود دارد تا گرانول به ترتیب به شکل عدسی یا استوانه ای شکل خارج شود. بعد از اینکه گرانول شکل داده شد، خنک شده و سپس قابل استفاده خواهد بود.
گرانول با کیفیت از کجا بخریم
برای اینکه بهترین و با کیفیت ترین گرانول را بخریم، لازم است ابتدا بهترین شرکت تولید کننده گرانول را بشناسیم و سپس با در نظر گرفتن کیفیت و قیمت گرانول تولیدی خرید کنیم. توجه کنیم که برای هر محصولی که قرار است خریداری کنید، باید نوعی خاص از گرانول را استفاده کنید. از این رو بهتر است با کارشناسان فرتاک پلیمر مشورت کرده و بهترین نوع را برگزینید.
معرفی فرتاک پلیمر
فرتاک پلیمر یکی از پیشرو ها در صنعت تولید و عرضه گرانول، کامپاند، مستربچ و پرک می باشد. این شرکت تولید کننده با کیفیت ترین محصولات را ارائه کرده و رعایت حقوق مشتریان از مهمترین ویژگی های فرتاک پلیمر است. شما می توانید با شماره تماس 09397741352 درارتباط بوده و مشاوره رایگان دریافت کنید. همچنین شرکت فرتاک پلیمر این امکان را در اختیارتان قرار می دهد که مقدار کمی از محصول موردنظر را به عنوان نمونه خریداری کرده و در صورت رضایت از کیفیت محصول بیشتری بخرید.